ПСИХОТЕРАПИЈА

Во основа на услугите, кои се даваат во П.З.У. Евромедика, се психотераписки методи кои тимот на професионалци ги спроведува во третман на психолошки проблеми и пореметувања.

ДЕПРЕСИЈА

Луѓето често го употребуваат терминот ,,депресивен сум” за да ја искажат моментната потиштеност, загриженост и тага. Депресивното расположение е само еден феномен на депресијата.

ЖИВОТНИ КРИЗИ

Животните кризи и реакциите на стрес може да бидат предизвикани од причинители од надвор и од нашата психичка внатрешност. Toa се промени во нашето секојднвно социјално миље …

НЕВРОЗИ

Во секојдневната пракса во П.З.У. Евромедика најчесто се среќаваме со невротски пореметувања каде стравот е доминантен симптом …
 
 

За нас

П.З.У. Евромедика е психијатриска ординација која постои од 1998 година.
Применува тимски, пред се хуманистички и димански ориентиран пристап при третман на психијатриски проблеми и животни кризи.

Дискрецијата е загарантирана!

Закажете термин

Нашиот тим се состои од Д-р. Александар Марцикиќ – психијатар, Д-р. Невена Чадиковска – психијатар,
Тања Марцикиќ – социјален работник и Сања Манчевска – медицинска сестра.

Закажете термин кај нашите доктори со еден клик на копчето и одберете датум и слободен термин кој најмногу ви одговара.

Д-р. Александар Марцикиќ

Психијатар
Понудени услуги: Термин (30 минути)

Д-р. Невена
Чадиковска

Психијатар
Понудени услуги: Термин (30 минути)

Прочитај повеќе

ПУБЛИКАЦИИ

Последни написи

Алкохол

За многумина алкохолот е пријатен придружник на социјалните настани. Умереното конзумирање на алкохол не е штетно за повеќето возрасни лица.

Прочитајте повеќе

ОПИЈАТИ

Последни написи

Опијати

Хероин /Морфин/ Доминантен симптоми на интоксикација со овие дроги е еуфорија, која е пропратена со опуштање, релаксација на мускулите, исчезнува

Прочитајте повеќе

ДЕТОКСИКАЦИЈА

Последни написи