Пон. - Пет.
08:00 - 18:00ч Адреса: бул. Мајка Тереза бр.28-1/1
Место: Скопје +389 (0)2 3130373
+389 (0)70 367284
 

Животни кризи

Животни кризи

Животните кризи и реакциите на стрес може да бидат предизвикани од причинители од надвор и од нашата психичка внатрешност.

Toa се промени во нашето секојднвно социјално миље кои асоцираат на или претставуваат губиток, разделба, промена на односот со нештата, како и што нашите односи влегуваат во нови циклуси, што се случува на 3, 5 – 7 години. Кризите предизвикани од нашата психичка внатрешност е одраз на промените кои ги трпиме, пример возраста. Животните кризи се јавуваат, општо кажано, секогаш кога имаме потреба од нови прилагодувања, секогаш кога нашата внатрешна рамнотежа е пореметена, независно од надворешни или внатрешни фактори.

Како последица на несоодветното разрешување на кризата доаѓа до:
1. Неспремно пречекување на слични животни периоди,
2. Развој на несоодветни начини на однесување: ексцеси со алкохол, дрога, претерано повлекување со променливо расположение, агресивно однесување кон себе и кон другите итн.

Психотераписката услуга е начин ефикасно да ги разрешите сопствените животни кризи.

Контакт

Адреса

бул. “Мајка Тереза” бр. 28-1/1 1000, Скопје

Email

evromedika@yahoo.com

Јавете се

+389 (0)2 3130373

Се вчитува
Дојде до грешка. Ве молиме обдете се повторно
Вашата порака е испратена. Ви благодариме!
Изработено од InOne