Зависности, Стимуланси

Стимуланси

Стимулансите (амфетамин, кокаин и др.) предизвикуваат подобрување на основното расположение кое може да оди до права еуфорија, ја зголемуваат менталната активност и енергијата, одржуваат состојба на будност и тензија, со приметно намалување на апетитот и телесната тежина. Покрај овие симптоми може да се јави немир, дисфорија, несоница, извесен степен на конфузија, мачнина, напнатост, анксиозност, страв кој може да се зголеми до прав напад на паника, илузии и халуцинации, депресивно расположение, апатија и успорена моторика.

Долготрајна употреба доведува до трајни промени.

Доколку имате вакви проблеми и решите да прекинете со употреба на стимуланси, со нашата програма и заедничка програма може да си помогнете себе си во надминување на психолошките проблеми кои ги имате поради употреба на дрога.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *