NDZ

Неврози

Share on Facebook
Tweet
Во секојдневната пракса во П.З.У. Евромедика најчесто се среќаваме со невротски пореметувања каде стравот е доминантен симптом:Панични пореметувања со агорафобија;Анксиозно – депресивни пореметувања;Фобични пореметувања;Опсесивно – компулзивни пореметувања;Соматоформни – компулзивни пореметувања;...
Прочитај повеќе......

Животни кризи

Share on Facebook
Tweet
Животните кризи и реакциите на стрес може да бидат предизвикани од причинители од надвор и од нашата психичка внатрешност. Toa се промени во нашето секојднвно социјално миље кои асоцираат на или претставуваат губиток, разделба, промена на односот со нештата, како и што нашите односи влегуваат во ...
Прочитај повеќе......

Депресија

Share on Facebook
Tweet
Луѓето често го употребуваат терминот ,,депресивен сум” за да ја искажат моментната потиштеност, загриженост и тага. Депресивното расположение е само еден феномен на депресијата. Тоа е ,,конгломерат” од непријатни емоционални доживувања. Кога депресивното расположение е интензивно, личноста е ...
Прочитај повеќе......