Detoksikacija

Детоксикација со супститут

Share on Facebook
Tweet
Овој вид детоксикација се користи при поостри апстиненцијални кризи. Овозможува безбеден начин за почеток на третман од опијатна зависност.
Прочитај повеќе......

Клонидинско – налтрексонска детоксикација

Share on Facebook
Tweet
Овој вид на детоксикација од хероин овозможува надминување на апстиненцијалните кризи за три до пет дена.
Прочитај повеќе......

Ултра брза опијатна детоксикација

Share on Facebook
Tweet
Што е ултра брза опијатна детоксикација под седација?УБД е ефикасна метода за надминувањe на апстиненцијалната криза на опијатна зависност како дел од комплексниот третман.Ултра брза детоксикација (УБД) под седација подразбира откажување од опијати (хероин, опиум, метадон итн.) во рок од 5 до 7 ...
Прочитај повеќе......