Potkozni-blokatori

Алкохол

Share on Facebook
Tweet
Поткожно вградување на алкохолен блокатор (disulfiram, neltrexone):Дисулфирамот го прекинува метаболизмот на алкохолот. Со тоа во организмот се натрупува отровна супстанца. Во случај да се обиде клентот да земе алкохол ќе почувствува непријатни телесни и психички реакции кои траат речиси цел ден и ...
Прочитај повеќе......

Опијати

Share on Facebook
Tweet
Поткожно вградување на опијатен антагонистВо П.З.У. ЕВРОМЕДИКА од 2005 година се употребува опијатен антагонист, Naltrexone, во Pellet облик, за поткожно вградување.Препаратите кои се вградуваат се со 3- (три) и 6- (шест) месечно дејствување. Како безбеден лек може да се вградува поткожно повеќе ...
Прочитај повеќе......

Последни написи

Тагови